BACK ON TRACk

Wat maakt maakt back on track uniek?

 

Back on track producten laten onszelf en onze hond soepeler bewegen.

In het textiel , met de naam welltex, is keramisch materiaal verwerkt dat infrarode warmte reflecteert.

 

Hoe werkt back on track?

 

Zo werkt Back on Track met Welltex®.

Welltex® is een garen van polyester (PE) of polypropyleen (PP) waarin keramisch materiaal is verwerkt. Klei is bijvoorbeeld keramisch materiaal.

Het lichaam heeft een gemiddelde temperatuur, waarbij een te veel aan warmte wordt uitgestraald. Een deel van deze warmte is infrarode warmte. Welltex® weerkaatst deze infrarode warmte. (1)

Infrarode warmte komen we vaak tegen. Een lamp in het donker die aanspringt als we dichtbij komen reageert er op. De afstandsbediening van de TV. En de infrarode sauna zit er vol mee. Infrarode energie is hetzelfde als infrarode warmte of -straling. Als het teruggekaatst wordt naar het lichaam dan reageert ons lichaam als hieronder beschreven.

Verhoogde doorbloeding

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat infrarode energie door de lichaamscellen wordt geabsorbeerd (3). De cellen sturen een signaal naar de hersenen dat de warmte in de cel omhoog gaat. Hierdoor verwijden de bloedvaten zich. Niet alleen in de huid maar ook in de dieper gelegen weefsels. Hierdoor worden niet alleen de oppervlakkige bloedvaten bereikt maar ook die in de spieren en rond de gewrichten. Een betere doorbloeding zorgt voor aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen en voor een betere vochthuishouding.

Ontstekingsremmend

De verhoogde bloedcirculatie in de weefsels lossen spanningen op in de spieren en versterken het lichaamseigen vermogen om ontstekingen op te lossen (1) en schade te herstellen. Daardoor worden de Back on Track producten vaak gebruikt bij problemen waar ontstekingen een deel van zijn.

Minder pijn

Uit hetzelfde onderzoek (2) werd reductie van pijn aangetoond. Mensen en dieren met chronische pijn kunnen verlichting vinden bij en na het dragen van Back on Track producten.

Sneller herstel.

Bij een wetenschappelijk onderzoek naar wondgenezing (4) zag men een sneller herstel onder invloed van infrarode energie. Niet alleen een wond is sneller genezen maar ook trainingsschade aan de spieren in de vorm van haarscheurtjes (spierpijn) zijn sneller hersteld..

Back on Track met Welltex® kun je preventief gebruiken bij de voorbereiding, tijdens en na de arbeid.

Met Back on Track sneller weer Back on Track.

© 2016 - 2024 René's petsupplies | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel