RECOVERY SUIT® HOND

De Recovery Suit® voor honden is een professioneel alternatief voor de kraag, het loopsheidbroekje en bandage. Geschikt voor EHBO-toepassingen, hotspots, wonden en bandagebescherming, huidproblemen, bij loopsheid, lichte incontinentie en nog veel meer… Het design van de Recovery Suit® is gebaseerd op de anatomie van de hond. Dit resulteert in een perfecte en comfortabele pasvorm die aanvoelt als een tweede huid. Gemaakt van zeer ademende stretch/katoenstof voor volledige bewegingsvrijheid. Door de sluiting aan de achterzijde zeer gemakkelijk in gebruik. In tegenstelling tot de kraag biedt de Recovery Suit® ook bescherming van buitenaf. Kinderen of andere dieren die bijvoorbeeld met jouw hond willen spelen; met de Recovery Suit® is dat gewoon mogelijk!

 • Aanbevolen door dierenartsen
 • Alternatief voor de kraag
 • Kan een bandage vervangen
 • Honden kunnen comfortabel bewegen
 • Veilig voor hond en omgeving
 • Gepatenteerd ademend design
 • Gemakkelijk hold-up system voor gebruik tijdens wandelingen
 • Wasmachine wasbaar en herbruikbaar
 • Verkrijgbaar in 10 maten en 3 kleuren

DE JUISTE MAAT

Wij willen je graag zo goed mogelijk adviseren over de juiste maat Recovery Suit® voor jouw hond. Voor de juiste maat meet je jouw hond vanaf de nek (halsband) tot de staartaanzet, zoals uitgelegd in onze instructievideo, en vul je de afmetingen in onderstaande calculator in.

 

Wanneer jouw hond tussen twee maten valt, adviseren wij om de kleinere maat te gebruiken. Houd er rekening mee dat dingen als de hoeveelheid vacht, het gewicht en lichaamsverhouding van jouw hond (relatief lange rug en korte pootjes of een erg brede borst t.o.v. de rest van het lichaam) een invloed kunnen hebben op de benodigde maat.

 

measuringdogsuit

 

maattabel recovery suit dog

HOE GEBRUIKT U DE RECOVERY SUIT?

Het is belangrijk om uw hond snel en juist te kunnen aankleden, daarom is onze Recovery Suit® gemaakt van zachte stretchstof van hoge kwaliteit. De Recovery Suit® sluit nauw aan om te voorkomen dat jouw hond de Suit uit kan trekken of dat deze omlaag zakt. Het aan- en uittrekken is simpel. Volg hiervoor de volgende stappen:

 

Stap 1: Rol de Recovery Suit® op met de middelste opening in je hand. Zorg ervoor dat de lichtblauwebinnenlaag naar beneden is gericht. Steek de kop van de hond door de opening.

 

Stap 2: Gevolgd door één poot in de daarvoor bestemde kleinere pootopening en het andere pootje in de andere overgebleven kleinere opening.

 

Stap 3: Vervolgens trek je de Recovery Suit®, zo ver als mogelijk, over de romp van het huisdier naar achteren richting de staart.

 

Stap 4: De onderste twee uiteinden moeten tussen de achterpoten naar het bovenste gedeelte worden getrokken.

 

Stap 5: Bevestig de twee uiteinden met drukknopen aan elkaar. Wij adviseren om altijd alle drukknopen te sluiten, zodat de suit goed op zijn plek blijft zitten.

 

Stap 6: Kijk goed rond de poten, nek en staart om te zien of er voldoende ruimte is voor de hond om te bewegen en te ademen!

 

 

hoe trek je de suit aan

DE GEBRUIKSAANWIJZING

Deze eenvoudig te gebruiken Recovery Suit® is speciaal ontworpen voor de anatomie van honden en kan daarom alleen voor honden worden gebruikt.

 

BELANGRIJKE INFORMATIE:

Raadpleeg je dierenarts wanneer je de Recovery Suit® voor medische doeleinden wilt gebruiken. De dierenarts kan dan een geschikte behandeling adviseren. Wij adviseren je om jouw hond te allen tijde onder toezicht van een verantwoordelijke volwassene te houden. Raadpleeg jouw dierenarts wanneer het gedrag van jouw hond verandert of als hij overmatig lik-/kauwgedrag vertoont.

 

WASVOORSCHRIFTEN:

Het is mogelijk dat de kleur van het Recovery Suit® en het label na verloop van tijd vervagen. Met de onderstaande wasinstructies kan dit proces worden uitgesteld.

 

Instructies:

 • Was altijd binnenste buiten.
 • Maak alle drukknopen dicht bij het wassen.
 • Wij adviseren gebruik van een waszak.
 • De Recovery Suit® kan maximaal op 90ºC/194ºF gewassen worden.
 • De Recovery Suit® kan niet in de droger.
 • Gebruik geen bleekmiddel of chemicaliën.

Het gebruik van bleek en andere chemicaliën kan irritaties veroorzaken aan de wond en huid!

 

TIP! Kleine (plas)ongelukjes kunnen voorkomen tijdens het dragen van de Suit. Er worden dan ook vaak twee Recovery Suits aangeschaft om constante bescherming te kunnen bieden. Zo kun je één Suit wassen terwijl je hond de andere draagt. Verwacht je dat jouw hond langer dan een week de Suit zal dragen? Dan is het altijd beter een back-up Suit in huis te hebben!

 

SPECIFICATIES:

Het Recovery Suit® is vrij van lood en gifstoffen en is gemaakt van:

 • 94% hoogwaardig katoen
 • 6% Invista Lycra® 4-weg stretchstof

 

Specs recovery suit dog

KLAAR VOOR EEN WANDELING BUITEN?

De Recovery Suit® is volledig gesloten, maar waarom? Bij gebruik van de Recovery Suit® na operaties bevindt het te beschermen gedeelte zich vaak in de buurt van de geslachtsdelen. Bijvoorbeeld na castratie. Om alle honden de bescherming te bieden die zij nodig hebben, ongeacht geslacht of type ingreep, hebben wij gekozen voor een ontwerp met dichte achterzijde. Om het uitlaten van de hond en wondcontrole te vergemakkelijken, kun je gebruik maken van het makkelijke hold-up systeem!

 

 

 

Sorteer op
 • RECOVERY SUIT® HOND
  RECOVERY SUIT® HOND

  ALS ALTERNATIEF VOOR DE KRAAGDe Recovery Suit® is een professioneel alternatief voor de kraag. Met de Recovery Suit® wordt het probleemgebied afgedekt en beschermd tegen likken, bijten of krabben in plaats van de kop volledig af…

  € 25,95
© 2016 - 2024 René's petsupplies | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel